3 Tips om op te letten bij het kopen van hoorbatterijen

Als hoortoesteldrager is het belangrijk dat je altijd hoorbatterijen op voorraad hebt. Het is natuurlijk vervelend als het hoortoestel leeg is, maar je geen batterijen meer hebt. Maar wat zijn eigenlijk belangrijke punten om op te letten wanneer je hoorbatterijen koopt? Er zijn namelijk enorm veel soorten, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zochten het voor je uit en hebben de 3 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet. 

Koop de juiste kleur en kleurcode

Er zijn hoorbatterijen in allerlei verschillende uitvoeringen en daarom is het belangrijk dat je erop let dat je de juiste kleur (en kleurcode) koopt. De meest bekende hoorbatterijen zijn bijvoorbeeld de hoortoestel batterijen 312. Deze zijn bruin van kleur en hebben de kleurcode 312. Naast de kleurcode 312 komen deze batterijen ook overeen met andere modellen, waaronder bijvoorbeeld PR41, LR41 en ME7Z. De verschillende merken geven verschillende kleurcodes mee aan de batterij, waardoor het soms lastig in te schatten is met welke batterij je te maken hebt. Daarom kun je dus naast de kleurcodes ook letten op de kleur van de batterij zelf. Zo zijn er bruine, oranje, gele en blauwe hoorbatterijen. Het beste is om je oude batterij erbij te pakken zodat je precies dezelfde batterij koopt.

Elke merk heeft verschillende eigenschappen

Net als dat je cola van verschillende merken kunt kopen, kun je hoorbatterijen ook van verschillende merken kopen. Elk merk heeft weer andere eigenschappen. Zo belooft merk A dat de batterijen niet kunnen oxideren en merk B beweert dat de batterijen een extreem lange levensduur hebben. Welk merk het beste is, is lastig te zeggen. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Wil je dat de batterijen lang mee gaan? Of is het voor jou belangrijker dat de batterijen betaalbaar zijn? 

Goedkoop is niet perse miskoop

Vaak denkt men dat wanneer je de hoorbatterijen goedkoop kunt kopen, dat de kwaliteit dan ook slecht is. Maar dit hoeft zeker niet zo te zijn! We haken dan toch weer even terug op het cola voorbeeld. Cola van een huismerk smaakt heel anders dan cola van een A-merk, maar dat wil niet zeggen dat cola van een huismerk vies is. Smaken verschillen namelijk. De een vindt de cola van het huismerk het lekkerst, de ander van het A-merk. Met batterijen is dit eigenlijk net zo. Goedkopere batterijen hoeven niet persee slechter te werken dan dure batterijen. Bovendien kun je ze bijvoorbeeld gekocht hebben toen ze in de aanbieding waren.  

Share this post