5 tips bij vuurwerk in de aanbieding kopen

Nog een paar maanden wachten, maar dan is het eindelijk zo ver: de jaarlijkse verkoopdagen voor vuurwerk. Voor veel vuurwerkliefhebbers is dit hét moment om het hele jaar naar uit te kijken. Elk jaar stel je jezelf weer dezelfde vraag: hoeveel wil ik uitgeven aan vuurwerk? Uiteraard wil je zo min mogelijk geld uitgeven, maar aan mooi vuurwerk hangt nou eenmaal een prijskaartje. Vuurwerk in de aanbieding kopen is dan ook een slimme bespaartip. Hieronder geven we vijf tips waarop je moet letten bij vuurwerk kopen.

1. Zoek naar aanbiedingen en kortingscodes

De meeste vuurwerkwinkels komen al weken of zelfs maanden voor de vuurwerkverkoopdagen met interessante aanbiedingen en kortingen. Wil jij vuurwerk in de aanbieding kopen? Houd aanbiedingen en kortingsacties in de gaten. Kijk bijvoorbeeld ook naar de vuurwerk aanbiedingen op Vuurwerkland.nl. Met een kortingscode of goede aanbieding bespaar je al gauw tientallen euro’s.

2. Verkoopdagen

Jaarlijks vallen de verkoopdagen voor vuurwerk op de laatste drie dagen van het jaar. Ieder jaar kun je dus op 29, 30 en 31 december vuurwerk kopen. Valt dit jaar een van deze dagen op een zondag? Dan kun je ook op 28 december vuurwerk ophalen bij vuurwerkwinkels.

3. Leeftijdsrestricties bij vuurwerk

Niet iedereen mag vuurwerk kopen. Er gelden namelijk verschillende leeftijdsrestricties per categorie van het vuurwerk. Zo mag je vanaf 12 jaar F1 vuurwerk kopen en vanaf 16 jaar mag je F2 vuurwerk kopen. Sinds vorig jaar (2020) is het verboden om F3 vuurwerk te verkopen. 

4. Koop altijd legaal vuurwerk

Bij het kopen van vuurwerk is het altijd goed om te bedenken of het vuurwerk dat je koopt wel is toegestaan in Nederland. Vanaf 202 is alleen vuurwerk tot F2 goedgekeurd. Let er dus op dat je alleen legaal vuurwerk koopt.

5. Maximaal 25 kilo

Wist je dat het in Nederland niet toegestaan is om meer dan 25 kilo aan vuurwerk in bezit te hebben? Deze regel geldt per huishouden. Houd bij het kopen van vuurwerk altijd even dit maximale gewicht in je achterhoofd.

Share this post