Zelf fotoboek maken

5 tips om zelf een fotoboek te maken

Van plan om zelf een fotoboek te maken van je leukste vakantiefoto’s? Dan wil je natuurlijk dat de foto’s je de sfeer en het charme van de bestemming opnieuw laten beleven. Tijdens het doorbladeren eventjes ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Wij geven in dit artikel 5 tips om zelf een prachtig fotoboek te maken, waarvan je echt even het vakantiegevoel krijgt als je deze vasthoud. Er is niets leuker dan al jouw herinneringen in een mooi fotoboek.

Pssst.. wil je een fotoboek met korting bestellen? Profiteer van deze aanbieding van Fotoboeken.nl om extra voordelig uit te zijn!

1. Ontwerp de cover

De cover van je fotoboek is natuurlijk het eerste wat je ziet als je het boek erbij pakt of als je het boek ergens in je interieur een speciaal plekje geeft. Daarom is het belangrijk dat de cover er mooi uitziet. Vaak is het belangrijk om deze zo simpel mogelijk te houden. Kies de mooiste foto uit en zet daar een tekst overheen. Dit maakt je fotoboek niet alleen een tastbare herinnering, maar ook een perfect accessoire voor op een wandplank of boekenkast.

2. Gebruik een template

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel templates waaruit je kunt kiezen, waardoor je niet meer elke pagina opnieuw moet opmaken. Ons advies is daarom om een standaard template te kiezen en daarin alle vakantiefoto’s te plaatsen. Dit scheelt je veel tijd en zorgt ervoor dat je fotoboek een mooi geheel wordt.

3. Zet foto’s op volgorde

De kans is groot dat je vakantiefoto’s hebt gemaakt met verschillende apparaten. Verzamel daarom alle foto’s van je camera(s) en smartphone(s) op je laptop. Vervolgens is het belangrijk om de juiste foto’s te selecteren en op volgorde te plaatsen. Zo heb je alle foto’s van een bepaalde dag/moment/locatie bij elkaar staan, waardoor je gemakkelijker de pagina’s van je fotoboek kunt vullen.

4. Zet foto’s in de spotlight

Bij het maken van een fotoboek zijn veel mensen geneigd om zoveel mogelijk foto’s op één pagina te plaatsen. Maar het is juist belangrijk om de foto’s ruimtelijk in het album te plaatsen en kies af en toe eens voor een mooie foto over de gehele pagina. Dit maakt je fotoboek minder saai en zet je mooiste foto(s) in de spotlight.

5. Voeg tekst toe

Lappen tekst toevoegen aan je fotoboek is geen goed idee. Het is tenslotte een fotoboek en geen dagboek. Voor een mooie uitstraling is ons advies om zo min mogelijk tekst aan het fotoboek toe te voegen. Maar wil je speciale herinneringen of informatie toch vastleggen in het fotoboek? Dan kan dit een mooie toevoeging zijn als je dit stijlvol verwerkt. Kies bijvoorbeeld voor een sierlijk lettertype of geef de tekst een bijzonder effect waardoor het je fotoboek af maakt.

Eventueel is het ook erg leuk om een kaart toe te voegen aan je fotoboek. Zo weet je precies waar je op dat moment op vakantie bent geweest en welke route je hebt afgelegd. Zeker bij een rondreis is het toevoegen van een kaart erg leuk!

Share this post