Black friday

De geschiedenis van Black Friday

Black Friday is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij veel winkels en webshops grote kortingen en aanbiedingen hebben op een breed assortiment aan producten. Het evenement vindt plaats op de laatste vrijdag van november, de dag na Thanksgiving.

De oorsprong van Black Friday ligt in de Verenigde Staten, waar het evenement al sinds de jaren ‘50 wordt gehouden. Het was oorspronkelijk een dag waarop winkeliers hun boekhouding op orde brachten en in het zwarte cijfers kwamen. Tegenwoordig is Black Friday een dag waarop winkels en webshops enorme kortingen en aanbiedingen hebben op een breed assortiment aan producten.

In de Verenigde Staten is Black Friday inmiddels uitgegroeid tot een van de drukste winkeldagen van het jaar. Winkels en webshops hebben kortingen tot wel 70% op allerlei producten, van elektronica tot kleding en van speelgoed tot huishoudelijke artikelen. Veel mensen staan al vroeg op de dag in de rij om te kunnen profiteren van de kortingen en aanbiedingen.

In Nederland is Black Friday ook steeds populairder aan het worden. Steeds meer winkels en webshops doen mee aan het evenement en bieden grote kortingen en aanbiedingen aan op allerlei producten. Zo kun je bijvoorbeeld profiteren van kortingen op elektronica, kleding, speelgoed en huishoudelijke artikelen.

Als je wilt profiteren van Black Friday, is het aan te raden om van tevoren goed te kijken naar welke winkels en webshops meedoen aan het evenement en wat zij aanbieden. Zo kun je een lijstje maken van de producten die je wilt kopen en vervolgens goed vergelijken om de beste aanbieding te vinden.

Het is ook aan te raden om op tijd te beginnen met winkelen, want veel producten zijn beperkt beschikbaar en zullen snel uitverkocht zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste aanbiedingen kunt scoren en dat je niet voor niets in de rij hebt gestaan.

Black Friday is dus een geweldige kans om producten te kopen tegen een scherpe prijs. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe televisie, telefoon of laptop kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Maar let wel op, want het is verleidelijk om impulsaankopen te doen en meer te kopen dan je eigenlijk nodig hebt.

Share this post