De top 5 babykleding die je niet kan missen in de kledingkast van je baby

Wanneer je in verwachting bent kan je misschien niet wachten met het inrichten van de babykamer, babykleding te kopen of om heel het huis onder armen te nemen. De 9 maanden die je hebt vliegen uiteindelijk voorbij en voor je het weet heb je jouw kleintje in je armen liggen. Met de hormonen die rondgaan in je lichaam is het wel zo fijn dat je alles op orde hebt voordat jouw kindje geboren wordt. Met alle leuke kleren die je ziet zal je kindje zeker niet naakt hoeven te liggen, maar er zijn een paar handige items die je zeker niet kan missen. 

Heb genoeg rompertjes in huis

De welbekende rompertjes mogen natuurlijk niet ontbreken in de kledingkast van je baby. Dit handige item is zowel een shirt als een hemd. Omdat een baby nog maar moeilijk zijn eigen temperatuur kan regelen is het belangrijk dat je genoeg laagjes bij je baby aan doet. Wanneer jouw baby in de winter geboren wordt kan je dus een romper met lange mouwen gebruiken met daaroverheen nog een trui. Wanneer dit in de zomer is kan je ook alleen maar een romper aan doen met korte mouwen. Dit handige item, die er in verschillende modellen is, kan je het beste minimaal 3 stuks van halen.

Geen broeken maar leggings

Babyleggings zijn een geweldige aanvulling op elke outfit voor pasgeboren baby’s. Zachte, elastische baby leggings zijn zeer veelzijdig. Ze zijn geweldig voor snelle wandelingen in de draagzak, als het weer koud wordt en als de baby begint te kruipen. Daarbij kan je er ook nog eens eindeloos veel mee stylen: aangetrokken over een babyrompertje, gecombineerd met een babykimonotopje of gedragen onder een jurkje of shorts. Zoek naar baby leggings van comfortabele stoffen zoals katoen die de gevoelige huid van de baby niet irriteert of schuurt. Juist omdat jouw baby nog zo klein en gevoelig is, is het dragen van leggings veel comfortabeler voor jouw baby, dan het dragen van broeken. 

Schattige babymutsjes en lieve sokken

Het is niet voor niks zo dat een baby zo snel mogelijk na de geboorte een muts op krijgt, dit hoort ook wel bij de babyverzorging. Omdat de baby niet zijn eigen temperatuur kan regelen en de warmte het snelst via het hoofd verdwijnt, is het dus belangrijk dat deze plek goed warm gehouden wordt. Gelukkig zijn hier heel veel schattige babymutsjes voor. Je kan ze vinden in allemaal verschillende modellen, de een nog schattiger dan de ander. 

Hetzelfde geld voor sokken. Ook dit is in veel verschillende modellen te vinden. Zorg dat je minimaal 4 paar sokken in maat 10-12 hebt en ook alvast een paar in maat 13-15.

Babypyjama’s

Je baby slaapt, net zoals jij, in de avond in een pyjama. Dit kunnen pyjama’s zijn met zowel gesloten voeten als gesloten handen maar ook inbakerdoeken zijn helemaal in. Kijk naar wat jouw baby’s voorkeur is en haal er van elke maat 6 stuks van. De kans dat jouw baby bijvoorbeeld een ongelukje krijgt in de nacht is groot. Door genoeg pyjama’s in huis te hebben is dit echter geen probleem.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *