De tuin klaarmaken voor aankomende zomer

Nu de zomer officieel is aangekomen, inclusief het zonnige weer, is het tijd om je tuinmeubelen weer vanonder het stof te halen. De meeste mensen hebben een tuintafel van hout, omdat dit het meest authentieke gevoel geeft. Hout komt van bomen en bestaat uit veel verschillende mogelijke soorten, met de meest bekende soort eik. Eiken tafels voor binnen maar ook buiten zijn dan ook het meest populair. Tuintafel hout van eik is de meest verkochte soort maar dient wel elk jaar onderhouden te worden, zeker na lang binnen te staan of nog meer wanneer de tafel lang heeft buiten gestaan na een koude winter. Hieronder geven we enkele tips over hoe je tuintafel er terug blinkend nieuw te laten uitzien, of welke tuintafel je het beste koopt naargelang jouw voorkeuren.

Je houten tuintafel terug tot leven wekken

Na langdurig hard en koud weer, heeft je tuintafel nood aan een opknapbeurt. Sommigen zetten hun houten tafel binnen in hun tuinhuis of garage om de houten tafel te beschermen tegen het gure winterweer en de vele regen om zo het onderhoudswerk te beperken voor de zomer. Echter, de meeste mensen laten hun houten tafel buiten staan uit makkelijkheid redenen ofwel omdat het in de winter en herfst ook nog mooi weer kan zijn er een gezellige winter BBQ kan gehouden worden, zoals het mooie weer dat we de afgelopen jaren gehad hebben. Echter, hout heeft veel onderhoud nodig. Hierdoor is het essentieel enkele keren per jaar, liefst net na de winter en net na de zomer, je tafel een grondige onderhoudsbeurt te geven. Dit onderhoud gebeurt aan de hand van speciale kuis olie die je op al het hout van je tafel en stoelen aanbrengt en daarna even laat inwerken. Eens het voldoende is ingewerkt, sproei je je tafel af met hogedrukreiniger om al het vuil van je tafel te krijgen. Indien nodig, doe je dit meerdere keren tot je tafel weer als nieuw wordt. Bekijk zeker uit welk soort hout je tafel gemaakt is en ga naar de tuinspecialist om het juiste product voor jouw specifieke tafel te vragen zodat je je tafel niet per ongeluk kapot maakt.

Nieuwe houten tuintafel kopen

Echter kan het zijn dat na vele jaren genieten van je houten tuintafel, het hout niet meer te redden valt. Indien dit het geval is, is het belangrijk na te denken welke houten tafel het beste bij je past qua vorm, onderhoud en hout. Allereerst moet je denken aan het onderhoud en op basis hiervan het hout van je tafel kiezen. Indien je zo min mogelijk onderhoud wilt maar zo lang mogelijk van je tafel wilt genieten, is het belangrijk het juiste hout te kiezen zodat er geen onnodige verrassingen op je liggen te wachten. Hierna, kies je de grootte van je tafel. Heb je een groot gezin of nodig je vaak familie en vrienden uit? Koop dan een grote tafel van minimum 8 personen die mooi uitstrekt over heel je terras, let er wel op dat je alles goed afmeet zodat de tafel past. Er zijn ook uitklapbare modellen zodat je tafel het meeste van de tijd klein blijft maar wel groter kan worden indien nodig zodat alle gasten een comfortabele plek aan tafel krijgen. Het is dus belangrijk goed na te denken over al deze factoren wanneer je een nieuwe houten tuintafel koopt zodat je zo lang en optimaal mogelijk kan genieten.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *