Een kleine keuken inrichten

Is het tijd voor een nieuwe keuken en beschik je over een kleine ruimte? Zorg er dan voor dat je de ruimte goed benut. Maar wat heb je nou écht nodig in een keuken? In dit artikel helpen we je op weg.

Koken en spoelen

Voor elke keuken geldt dat je een kookplaat nodig hebt. Je kunt kiezen uit gas, keramisch en inductie. Bepaal wat jij prettig vindt om mee te werken en kijk ook naar de verbruikskosten. Ook moet je natuurlijk regelmatig de afwas doen. Neem een vaatwasser als daar ruimte voor is, maar je hebt sowieso een spoelbak en een kraan nodig. RVS spoelbakken zijn al jarenlang erg populair. Deze zijn in talloze modellen leverbaar en RVS is eenvoudig te reinigen. Een kraan mag mooi zijn, maar moet vooral makkelijk in gebruik zijn. En betaal gerust iets meer voor een kwalitatief goede kraan. Het is erg vervelend als je bijvoorbeeld na een jaar al een druppelende kraan hebt.

Koelen en vriezen

Waar komt de koelkast en welke neem ik? Op deze vragen stuit je bij een keuken inrichten. Je kunt gaan voor een koelkast én een vriezer, maar een koel/vries-combinatie is ook een uitstekende optie. Een vrijstaand apparaat is een mogelijkheid, denk aan een stoere Amerikaans koelkast, maar inbouw is ook erg mooi. Kies je voor inbouw, dan wordt het apparaat in een kast geplaatst. Een meubeldeur dekt alles af en hierdoor lijkt de kast op de rest van de keuken.

Opbergruimte

Opbergruimte is een must in een keuken. Tijdens het koken wil je jouw pannen, bestek en alle ingrediënten binnen handbereik hebben. Ook heb je ruimte nodig voor keukenaccessoires, levensmiddelen en servies. In een hoge kast kun je veel grote spullen kwijt en hangkasten boven het aanrecht zijn ideaal voor bijvoorbeeld drinkglazen en theemokken. Vergeet ook de achterwand niet. Hier kun je een stang op bevestigen waar je keuken accessoires aan kunt ophangen.

Jouw keuken

Bij een keuken inrichten komt dus meer kijken dan je denkt. En dan hebben we het nog niet eens gehad over magnetrons, ovens en afzuigkappen. Het belangrijkste is echter dat jij er jouw keuken van maakt. Een ruimte waar jij met plezier maaltijden bereid en waar jij geniet.

Share this post