Goedkoop een telefoon kopen? Het kan!

Heb je een nieuwe telefoon nodig, maar wil je hier niet teveel geld aan uitgeven? We got you! Een nieuwe telefoon hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn. Wil je weten hoe je een goedkope telefoon kunt kopen? Lees dan vooral ons artikel. We hebben namelijk handige tips op een rijtje gezet zodat jij een nieuwe, goedkope telefoon kunt kopen.

Nieuw, maar wel gebruikt

Elke telefoon die je koopt is voor jou nieuw, maar niet elke telefoon hoeft ook daadwerkelijk nieuw uit de verpakking te komen. Je kunt namelijk ook voor een gebruikte telefoon kiezen. Je hebt de keuze uit een tweedehands telefoon en een refurbished telefoon, waarbij onze voorkeur dan toch uitgaat naar refurbished. Zo zie je bijvoorbeeld veel iPhone refurbished aanbieders. Een zogenoemde gereviseerde iPhone heeft al een eerdere eigenaar gehad en het toestel is weer “vrijgekomen”. De telefoon wordt vervolgens volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Zodra het toestel weer tip top in orde is, wordt deze weer aan de consument aangeboden. Hierdoor is het toestel veel goedkoper dan wanneer je deze nieuw, nog in de verpakking koopt. 

Een ouder model

Wil je wel een toestel waarvan jij de eerste eigenaar wordt? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een splinternieuwe telefoon, maar dan een wat ouder model. Een iPhone 8 is bijvoorbeeld al een stuk goedkoper dan de allernieuwste iPhone, omdat de iPhone 8 al even op de markt is. Je spreekt hier over een prijsverschil dat te maken heeft met vraag en aanbod. De vraag naar een ouder model telefoon wordt steeds kleiner, waardoor de toestellen steeds goedkoper worden. 

Een minder bekend merk

Je kunt natuurlijk ook voor een smartphone kiezen van een minder bekend merk. Zo zijn er een hoop Chinese telefoons die ontzettend goed zijn en die niet zo duur zijn. Op nummer 1 binnen de Chinese smartphones staat Xiaomi. Op dit moment is bijvoorbeeld de Xiaomi Mi 10 één van de populairste telefoons in China en het toestel krijgt ook steeds meer marktaandeel in Europa. Ten opzichte van de grote spelers zoals Apple en Samsung is Xiaomi zeker niet minder qua niveau. Sterker nog, op sommige eigenschappen is het niveau van Xiaomi zelfs beter dan die van Apple en Samsung!

Een abonnement met een toestellease

Als je wel een telefoon wilt dat net uitgebracht is van een bekend merk, dan kun je altijd nog kiezen voor een abonnement met toestel. Je least als het ware de telefoon, waardoor je niet in een keer een fors bedrag hoeft te betalen. Met een looptijd van 24 maanden betaal je dus een X bedrag voor je abonnement en een X bedrag waarmee je binnen 2 jaar het toestel afbetaald. Het enige nadeel is dat je vanaf een bepaald bedrag BKR geregistreerd staat. Wil je binnen 2 jaar bijvoorbeeld een huis kopen? Dan kan de BKR registratie zorgen dat je een minder hoge hypotheek krijgt.

Share this post