“Help! Ik heb geen structuur”… Een agenda kan uw redding zijn!

Soms gaat de tijd sneller dan dat we kunnen rennen. Heel vervelend, maar ontzettend menselijk. Daarom kan het nog wel goed zijn om dingen makkelijker voor u zelf te maken. Hier zijn een aantal handige tips en trucs voor. Zo is er een breed scala aan apps die zich heeft gespecialiseerd op timemanagement, plannen en organiseren. Soms lijkt het wel alsof we onze trouwe pen en papier vrij letterlijk in het verleden hebben laten liggen. Toch hoeft dit helemaal niet uw realiteit te zijn, want ook u heeft misschien al wel gemerkt dat het best wel fijn kan zijn om een ouderwetse agenda op zak te hebben.

Vergeet de voordelen van papier niet

Soms kan het moeilijk zijn om terug te gaan naar iets wat meer moeite kost, wanneer u een makkelijkere optie te kiezen heeft. Toch kiezen veel mensen ervoor, maar waar zal  dat aan liggen? Eén van de redenen zal de diversiteit die papier met zich meebrengt zijn. Met een ouderwetse agenda kunt u meer dan alleen plannen. Veel agenda’s komen anno 2022 ook met een ruimte om noties te maken. U kunt er dus voor kiezen om een agenda aan te schaffen die gebundeld is met een notitieboek. Dat is weer voor andere redenen erg fijn, denk bijvoorbeeld aan mindfullness!

Een dagboek is ook van nu

Het is al een langere tijd erg populair om levensgebeurtenissen, doelen, etc op te schrijven in een boek. Dit wordt ook wel journalen genoemd. Op het moment dat u zo’n agenda met notie gelegenheid kiest, gaat er ook een wereld voor u open. Er is niet alleen ruimte voor uw timemanagement en planning, maar ook voor uw persoonlijke doelen en mentale gezondheid. U kunt bijvoorbeeld opschrijven wat u heeft bereikt waar u trots op bent, wat u graag in de nabije of verdere toekomst wil bereiken, maar u kunt het ook kleiner aanpakken. Door bijvoorbeeld elke dag een mantra op te zoeken en die op te schrijven of door elke dag te noteren wat u dag heeft gemaakt en waar u dankbaar voor bent. 

“Leg die telefoon nou eens weg!”

Sociale media en de nieuwste Netflix series nemen veel van onze tijd en aandacht in beslag. Daarom is het wel eens goed om afstand te doen van deze apparaten. Er zijn veel dingen om ons heen die zo prachtig zijn, toch willen we er nog wel eens overheen kijken, omdat we zo geconsumeerd zijn door de media. U kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling maken, een nieuwe sport uitproberen, een spelletjesavond met vrienden en/of familie organiseren of vaker aan meditatie doen. Daarnaast is het een ideale mogelijkheid om eens opzoek te gaan naar nieuwe hobby’s. Misschien komt u er op latere leeftijd nog wel achter dat u een boekenwurm bent of dat u geweldig goed bent in het maken van miniatuurhuizen. Het kunnen maar zo onontdekte talenten zijn en het is zonde om die onontdekt te houden, vindt u niet?

Maak het af met gezellige tekeningen

Sommige mensen zijn sceptisch, zo zei één van onze redactieleden na het hebben van een gesprek over de globale obsessie met media – eigenlijk voor de grap- : “Moet ik dan ook een schetsboek bestellen?”. En het antwoord op die vraag is, ironisch genoeg, misschien wel “ja”. Het ligt er maar net aan wat goed bij u past en waar u gelukkig van wordt. Daarnaast kan het een leuke toevoeging zijn aan die mooie agenda van u. Dan leert u om te tekenen in het schetsboek om vervolgens de gloednieuwe agenda op te vullen met de leukste tekeningen!

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *