Het belang van het dragen van fijn ondergoed

Gelukkig is het dragen van fijn ondergoed anno 2021 niet alleen aan de dames voorbehouden. Je outfit is zonder comfortabel en lekker zittend ondergoed niet compleet. Wanneer je niks van je ondergoed merkt, het je niet in je bewegingen belemmert, het niet kriebelt of te los of te strak zit, dan heb je een goede keuze gemaakt.

Maar welke verschillende soorten ondergoed voor mannen zijn er dan verkrijgbaar? En waar kun je bij aanschaf eventueel op letten?

Ondergoed, met name onderbroeken, is iets heel persoonlijks. De traditionele man kiest vaak voor een boxershort met lange pijpen. Dit type ondergoed is erg populair omdat de pijpen niet opkruipen of in je bovenbenen snijden. Heb je brede, lange benen? Dan is dit jouw ideale ondergoed.

Heb je iets smallere benen en smalle heupen? Kies dan voor een trunk, een boxershort met korte pijp. Doordat het accent meer op de bovenbenen ligt, lijken die wat breder. Een trunk zit wat lager op de heupen waardoor je geen last heb van een eventueel omslaande of knellende tailleband, ideaal bij een (beginnend) buikje.

Voor wie ’s avonds lekker relaxt op de bank wilt zitten of ’s nachts zonder knellend ondergoed wilt slapen, is een wijde boxershort prima. Deze ademende boxershort knelt nergens en indien gewenst kan je je buik wat verbloemen.

Heb je korte of brede bovenbenen? Wil je dat je mannelijkheid wordt gelift? Dan ben je goed af met een herenslip, die totaal niet meer vergelijkbaar is met het vroegere ondergoed. Ook onder gespierde mannen is herenslip geliefd. Je hebt in elk geval geen last van knellende of opkruipende pijpjes.

Er is dus onder de beste heren boxershorts keuze genoeg.

Bij jij zeker van je zaak en je lijf of draag je bij voorkeur superstrakke pantalons? Sport je veel of heb een zittend beroep? Strings of jockstraps verbergen niets meer, knellen niet om je benen en tekenen niet af.

Ook voor het bovenlichaam is comfort en pasvorm gewenst. De meest voorkomende onderkleding is een ondershirt (géén T-shirt) of een onderhemd (singlet).

Een ondershirt lijkt wel op een T-shirt maar ze verschillen behoorlijk van elkaar.

Een ondershirt wordt onder andere kleding gedragen, bijvoorbeeld een sweater of een overhemd. Een onderhemd is ook lichter en dunner van stof. Ze sluiten beter op het lichaam aan en zijn ook langer dan een T-shirt, zodat ze goed in een broek blijven zitten en je rug geen kou vat. Ondershirts zijn wat getailleerde, hetgeen je bovenlichaam ten goede komt. Wanneer je wat onder je oksels hebt gezweet, hoe je alleen je ondershirt te verschonen, de bovenkleding is vaak nog lekker schoon.

Behalve ondershirts kun je ook kiezen voor een onderhemd of singlet, zonder mouwen. Hiervoor geldt hetzelfde als voor een ondershirt, ze zijn lekker lang en sluiten goed aan.

De beste ondershirts voor mannen zijn dus lekker lang, getailleerd en van natuurlijke en ademende materialen zoals katoen of bamboe gemaakt.

Katoenen ondergoed kennen we allemaal maar ook ondergoed van bamboestof is aan een echte opmars bezig. Het is erg zacht, soepel en dun en droogt bovendien snel. Heel geschikt als je snel transpireert. Omdat bamboe erg licht is, voelt het als een tweede huid aan. Bamboe is eenvoudig te wassen en omdat er voor een wasbeurt minder water en energie nodig is, is het erg duurzaam en milieuvriendelijk.

Synthetisch ondergoed het zweten kan bevorderen.

Share this post