Hoe maak je goedkoop gebruik van prepaid?

Heb jij liever prepaid dan een abonnement? Hoewel abonnementen populair zijn, kiezen nog altijd veel mensen vanwege onder andere flexibiliteit en kostencontrole voor een prepaid simkaart. Toch hoor je vaak dat een sim only voordeliger is. Hoe kun je ervoor zorgen dat je met prepaid zo goedkoop mogelijk uitkomt? Je leest het hier!

Goedkoop prepaid 

Hieronder lees je vier manieren om met prepaid te besparen:

  • Koop een goedkope prepaid simkaart. Er bestaan veel verschillende simkaarten, waarbij de ene €5,- kost en de andere €15,-. Wil je goedkoop uitkomen, kies dan voor een kaart die weinig kost.
  • Vergelijk prepaid tarieven. Om op de lange termijn goedkoop uit te komen met prepaid, zijn de tarieven van verschillende providers het belangrijkst. Er is toch een relatief groot verschil tussen 10 cent per belminuut en 20 cent per belminuut te betalen. 
  • Kies voor prepaid bundels. Je kunt voor allerlei bundels kiezen, en het grote voordeel hiervan is dat je in verhouding minder betaalt dan per losse eenheden. Let er wel op dat een bundel tijdelijk geldig is (meestal 30 dagen).
  • Sla toe tijdens een aanbieding. Denk bijvoorbeeld aan gratis beltegoed op je simkaart bij aanschaf. Dit maakt het gebruik maken van prepaid toch net even wat voordeliger.

Wil je op de lange termijn besparen, let dan vooral goed op de tarieven die een aanbieder hanteert per belminuut, sms’je, en MB. Door providers te vergelijken op deze tarieven, en voor een goedkope aanbieder te kiezen, kom je voordeliger uit met prepaid.

Een voordelige data simkaart

Er is nog een andere manier om goedkoop gebruik te maken van prepaid. Dit kan namelijk met een data sim. Wat maakt deze prepaid kaart voordelig?

  • Je hebt al mobiel internet vanaf 0,52 cent per MB.
  • Je ontvangt vaak gratis internet bij aanschaf van de simkaart.
  • Bundels zijn 1 jaar geldig, en je raakt je data nooit kwijt.

Hoewel het wel een prepaid kaart betreft, kun je met een data sim niet mobiel bellen of sms’en. De reden hiervoor is dat je geen telefoonnummer ontvangt: je krijgt alleen een kaart waarmee gebruik kan worden gemaakt van het internet. Het voordeel hiervan is vooral dat je hierdoor goedkoper uitkomt. Bovendien kun je mobiel bellen en sms’en vervangen met applicaties die op het internet zijn gebaseerd. 

Toch vinden sommigen het alsnog fijn om gewoon een traditionele prepaid simkaart te hebben. Dat maakt het natuurlijk makkelijker om te bellen en sms’en. Ben je iemand die eigenlijk alleen een simkaart voor internet gebruikt? Dan kan het zeker een goed idee zijn om voor een prepaid data simkaart te kiezen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *