winter tuin

Meer genieten van je tuin in de koude dagen

Wanneer het kouder wordt, is het minder gebruikelijk om van je tuin te genieten. Je wilt natuurlijk niet met -2 graden in de tuin zitten. Toch kun je best genieten in de tuin, tijdens de koude winterdagen, als je bijvoorbeeld voor een kiest. Wil jij weten hoe je meer kunt genieten van je tuin in de koude dagen? Lees meer over verschillende opties voor in je tuin in dit artikel.

Ga voor een heater

Een manier om meer van je tuin te genieten in de koude dagen, is om heaters aan te schaffen. Heater zorgen er namelijk voor dat je niet in je winterjas in de tuin hoeft te zitten. Dat is namelijk alles behalve fijn. Kies je voor een heater, dan word je heerlijk warm gehouden. Vooral als je een loungeset met of zonder overkapping hebt, is een heater heel erg bevorderlijk. Je kunt dan heerlijk met een mok warme chocomelk vertoeven onder een dekentje. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een fleece deken om je heen te doen, zodat je het extra warm is. De heater dient in ieder geval als een fijne toevoeging.

Waarom neem je geen overkapping?

Zoals eerder genoemd, is een overkapping ook geen slecht idee als je meer wilt genieten van je tuin. Je hebt dan namelijk geen last van vervelende weersomstandigheden. Je kunt namelijk wel een heerlijke heater en loungeset hebben, maar je wilt natuurlijk niet natgeregend worden. Daarom is een overkapping essentieel, als je je tuin vaker wilt gebruiken. Eigenlijk maakt het dan dus ook helemaal niet uit of de zon schijnt of niet, want je kunt in een warm hoekje met een boek tot rust komen. Dat is natuurlijk heel erg fijn. Er zijn verschillende overkappingen om uit te kiezen, dus de keuze is ook nog eens reuze. Het maakt dus ook niet per se uit of je wel of geen specifieke smaak hebt. Met de overkapping en wellicht een opdekdeur met glas komt het wel goed

Genoeg versiering in de tuin

Het is belangrijk om een goede basis te hebben, maar je wilt natuurlijk ook dat de tuin er enigzins gezellig uitziet. Er is niets leuker dan je tuin te versieren in de winter. Vaak denken mensen niet per se aan gezelligheid in de winter, omdat het vroeg donker wordt. Echter is dit juist iets wat je goed kunt gebruiken. Het feit dat het vroeg donker wordt, is namelijk juist heel gezellig. Dit betekent namelijk dat je veel verschillende lampjes kunt ophangen. Op deze manier wordt de sfeer heel erg cozy en dat is juist enorm gezellig. Hang een paar lampenslingers om de schuttingen of de overkapping heen en je komt al een heel eind. Breng zoveel mogelijk licht in je tuin en dan zit je over het algemeen wel goed. Wie weet vind je nog wat oude kerstversiering op zolder en is het een idee om die versiering nu effectief in te zetten.

Share this post