Met deze items kun je je fiets overal mee naartoe nemen

Thule fietsendragers zijn handige fietsendragers.

Er zijn verschillende manier om je fiets mee te nemen op bijvoorbeeld vakantie. Zeker als je een fiets met de auto wilt vervoeren, dan kun je gebruiken van een aantal items om je fiets makkelijk te kunnen vervoeren.

De fietsendrager voor op de trekhaak van de auto

De eerste optie is het gebruiken van een fietsendrager. Een fietsendrager voor op de auto is er handig als je een fiets moet vervoeren, ook als je op een langere afstand je fiets moet vervoeren. Zo kun je bijvoorbeeld als je op vakantie de fiets pakken wanneer je wilt. Dit is een hele leuke manier om de nieuwe omgeving in een korte tijd te ontdekken. Wanneer je de keuze maakt om je fiets op een fietsendrager te plaatsen en dus een fietsendrager wilt kopen, dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo wil je ten eerste zeker weten dat de fietsendrager die je uitkiest ook daadwerkelijk is staat is om jouw fietsen te dragen.

Eerst moet je uitzoeken wat de maximale draagkracht van de trekhaak van je auto is. Ook wil je er zeker van zijn dat de fietsendrager groot genoeg is om het aantal fietsen dat je wilt vervoeren op te zetten. Beide aspecten zijn zeker relevant op het moment dat je bijvoorbeeld een elektrische fiets of meerdere elektrische fietsen wilt vervoeren. Elektrische fietsen zijn vaak net iets breder dan gewone fietsen. Ook zijn ze vaak net iets zwaarder dan gewone fietsen.

De fietsendrager voor op het dak van de auto

Naast het gebruiken van een fietsendrager voor op de auto kun je er ook voor kiezen om de fiets of de fietsen op het dak van de auto te vervoeren. Dit kun je echter alleen doen met niet-elektrische fietsen, omdat elektrische fietsen hiervoor te zwaar zijn. Voor gewone fietsen is het plaatsen van de fietsendrager op het dak van de auto wel een goede optie. Let er wel op bij het plaatsen van een fiets of meerdere fietsen op het dak van de auto dat de auto niet te hoog moet zijn. Je wilt onderweg niet vast komen te zitten onder een brug. Ook wil je niet dat de fietsen blijven haken, dit is zonde van de fietsen en kan bovendien zorgen voor vervelende situaties.

Naast de fietsendrager voor op de trekhaak en de fietsendrager voor op het dak kun je ook een fietsendrager voor op de achterklep van je auto kopen. Een fietsendrager voor op de achterklep is handig wanneer je niet beschikt over een trekhaak. Het voordeel van de fietsendrager voor op de achterklep is dat deze ook goedkoper is dan andere variaties van fietsendragers. Het minpunt van dit type fietsendrager is dat je er minder zware fietsen op kunt vervoeren. Deze fietsendrager is bedoeld voor kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes. Je wilt in ieder geval zeker weten dat het draagvermogen ook daadwerkelijk klopt, zodat je de fietsendrager niet te zwaar belaadt. Door hier rekening mee te houden kun je zorgen dat je geen onnodige risico’s neemt en zo veilig op reis kunt. Uiteindelijk wil je altijd zorgen dat je de veiligheidsmaatregelen in acht hebt genomen voordat je besluit te vertrekken. Het hebben van een fietsendrager kan je een hoop gemak opleveren, maar bij onveilige situaties kan deze je ook net zo makkelijk ongemakkelijke situaties opleveren. Verdiep je dus goed in de handleiding van de fietsendrager voordat je besluit om er fietsen op te zetten.

Share this post