Smart audio

Smart oplossingen en gadgets die het wonen gemakkelijker maken

Er zijn tegenwoordig steeds meer producten die het leven eenvoudiger maken. In dit artikel gaan we dan vooral in op de smartoplossingen die het leven in een stedelijke woning nog gemakkelijker maken. Op die manier kun je smart wonen en worden een hoop dingen in huis voor je gedaan. We gaan je vertellen hoe dit kan.

1. Smart verlichting

Bijvoorbeeld door middel van smart verlichting. Toch is het daarvoor eerst handig om eens te bekijken wat Smart producten precies zijn. Met smart bedoelen we de producten die aangesloten zijn op het Wifi netwerk en welke zelf kunnen nadenken. Bijvoorbeeld bij verlichting. Wanneer de verlichting Smart is, is deze dus aangesloten p de WIfi en dat maakt het mogelijk om de verlichting te besturen door middel van de smartphone. Tegelijkertijd kunnen er ook bepaalde scenario’s ingesteld worden. Deze scenario’s zijn bijvoorbeeld voor in de ochtend of avond. De lampen gaan om een bepaalde tijd aan om je te wekken of gaan om een bepaalde tijd uit zodat het zelfs tijdens een vakantie lijkt alsof er iemand thuis is. Ook kun je de lampen bijvoorbeeld op een bioscoop stand zetten en in allerlei verschillende kleuren maken. Dat maakt een woonhuis nog praktischer.

2. Smart thermostaat

Toch is niet alleen smart verlichting een optie voor een stedelijke woning. Tegenwoordig proberen we op het milieu te letten en dat doen we ook door middel van het terugzetten van de thermostaat. Toch laten een hoop mensen deze aanstaan wanneer zij naar het werk gaan of op vakantie zijn. Door middel van een smart thermostaat in het woonhuis, heb je een oplossing. Deze kun je namelijk instellen zodat deze om een bepaalde tijd warmer of juist kouder wordt. Hierdoor weet je dat het huis lekker opgewarmd is voor je thuis komt, maar ook kun je de thermostaat van een afstand uitzetten. Mocht je deze toch vergeten zijn dan kun je deze van een afstand alsnog uitzetten.

3. Smart accessoires

Daarnaast zijn er nog een hoop andere accessoires. Denk bijvoorbeeld aan stekkerblokken welke meegenomen kunnen worden in een bepaalde routine, maar ook alarmsystemen en producten zoals rolgordijnen. Al deze producten kunnen in een gezamenlijke routine worden gezet zodat bij een simpele commando de rolgordijnen naar beneden gaan, de lampen aan gaan en het alarmsysteem ingeschakeld staat. Makkelijker leven kan bijna niet meer door de smartproducten in jouw woning te installeren.

Share this post