Veiligheid van uw huis: Het beste alarmsysteem

Het beste alarmsysteem voor je woning is het systeem dat je zich kunt veroorloven en dat inbrekers ervan weerhoudt je woning binnen te dringen. Er zijn veel verschillende soorten alarmen waaruit je kunt kiezen, en ze variëren in prijs op basis van functies, zoals het aantal deuren of ramen dat wordt gedekt. De meest populaire optie is een draadloos beveiligingssysteem met bewaking, wat altijd aan te raden is als je jonge kinderen of huisdieren in huis hebt. Voor meer informatie over welk type alarm voor je zou kunnen werken, kan je deze blogpost bekijken!

Alles over huisbeveiliging alarmen

Een draadloos beveiligingssysteem met bewaking is een van de meest populaire opties voor huisbeveiliging. Het dekt al je deuren en ramen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over inbraak, inbraakpogingen, vandalisme of inbraken. Om dit systeem te laten werken, heb je 2 onderdelen nodig – een zender en een ontvanger. De zender wordt aangesloten op je deur of raam, en de ontvanger wordt aangesloten op je telefoonlijn. Het alarm gaat af wanneer de zender detecteert dat iemand in je huis heeft ingebroken. Je kunt je alarm ook in- en uitschakelen met een gratis app op uw telefoon!

2 soorten inbraakalarmen en hoe ze werken

1. Draadloos beveiligingssysteem met bewaking: Het alarm gaat pas af als er in je huis wordt ingebroken. Huisbeveiliging is voor iedereen een belangrijke zaak, maar vooral als je in een grote stad woont waar elk jaar veel wordt ingebroken. Je moet ervoor zorgen dat welk beschermingsmiddel je ook kiest, het je gezin veilig houdt en de best mogelijke kans heeft om dieven op afstand te houden. Draadloos of niet, het ene gaat af wanneer het indringers (inbrekers) detecteert, terwijl het andere pas alarm slaat wanneer ze je huis al zijn binnengedrongen! 

2. Inbraakalarmen: deze zijn verkrijgbaar in bedrade of draadloze uitvoering. Ze bevatten meestal een sirene en een stroboscoop licht (knipperen) aan de binnenkant.

Het alarm wordt geactiveerd wanneer het beweging binnen het huis detecteert, maar er zijn geen sensoren op ramen of deuren. Deze alarmen zijn meestal goedkoper dan andere soorten beveiligingssystemen, maar ze worden niet aanbevolen voor huizen met huisdieren, omdat die het alarm kunnen activeren door hun bewegingsdetectoren af te laten gaan. Het is ook belangrijk dat u regelmatig controleert of de batterijen moeten worden vervangen!

Misschien is een Ajax alarmsysteem wel iets voor jou! Ajax is een van de betere merken op de markt op dit moment.

Share this post