Verschillende soorten hondenbrokken

Hondenbrokken zijn de meest gegeven vorm van hondenvoeding bij veel honden. Iedere hond houdt van zijn of haar brokken. Bij https://hondenbrokken.nl/ kun je de lekkerste en gezondste hondenbrokken kopen. De meest goedkope hondenbrokken uit de supermarkt bevatten maar weinig voedingsstoffen en worden slecht verteerd. Daarom zijn er bij Hondenbrokken.nl verschillende soorten hondenbrokken ontwikkeld die wel goed zijn voor je hond. Hieronder lees je meer over de verschillende brokken.

Koudgeperste hondenbrokken

Zoals de naam al doet vermoeden worden deze hondenbrokken op een lage temperatuur verhit. Tijdens het proces worden de brokken samengeperst waardoor de grootte afneemt. In de kleinere brokken zitten veel gezonde voedingsstoffen. Door het proces met een lage temperatuur blijven alle vitamines en mineralen behouden. Hierdoor zijn de koudgeperste hondenbrokken een gezonde vorm van honden brokken. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende maten maar ook voor diverse leeftijdsgroepen, van puppy tot senior. Ook zijn er verschillende varianten zonder gluten of granen als jouw hond hier niet goed mee om kan gaan. Bovendien zijn er verschillende smaken verkrijgbaar, van zalm tot lam en eend.

Geëxtrudeerde hondenbrokken

Geëxtrudeerde hondenbrokken worden verhit op een hogere temperatuur. Hierdoor gaan er voedingsstoffen verloren maar er staat tegenover dat de hondenbrokken wel krokant worden. Dit stimuleert het kauwen van je hond waardoor het gebit in een gezonde toestand blijft. Bovendien worden de krokante hondenbrokken vaak erg lekker gevonden door honden. Het grote nadeel is dus wel dat gezonde voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen verloren gaan door het verhitten. Wil je de beste keuze voor je hond? Dan kan je dus beter voor koudgeperste hondenbrokken gaan. Deze zijn beter te verteren en bevatten meer voedingsstoffen en mineralen.

Share this post