Isolatie

Voordelig spouwmuurisolatie en vloerisolatie aanschaffen

Als je jouw huis wilt isoleren, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.

Twee vormen van isolatie zijn spouwmuurisolatie en vloerisolatie.

Als je gebruik maakt van een van deze vormen van isolatie, kun je je huis comfortabeler maken en tegelijkertijd besparen op je energierekening.

Hieronder geven we enkele tips om voordelig spouwmuurisolatie en vloerisolatie aan te schaffen.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een vorm van isolatie waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een huis wordt gevuld met isolatiemateriaal.

Dit zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft en kou beter buiten blijft. Hierdoor hoef je minder te stoken om je huis op temperatuur te houden.

Er zijn verschillende manieren om voordelig spouwmuurisolatie aan te schaffen. Allereerst kun je bij verschillende aanbieders offertes opvragen om de prijzen te vergelijken.

Daarnaast zijn er verschillende subsidies beschikbaar die je kunt aanvragen om de kosten te drukken.

Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) of de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Naast het gebruik maken van subisidie kan het ook interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden om samen met je buren spouwmuurisolatie aan te schaffen. Hierdoor kun je profiteren van kwantumkorting en kan het bijvoorbeeld voordelig zijn omdat je samen de voorrijkosten betaald.

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een andere vorm van isolatie die ervoor zorgt dat warmte beter binnen blijft en kou beter buiten blijft. Hierdoor wordt de vloer warmer en voelt het huis comfortabeler aan. Daarnaast zorgt vloerisolatie ervoor dat vocht minder snel je huis binnendringt, waardoor de luchtvochtigheid in huis beter gereguleerd wordt.

Net als bij spouwmuurisolatie kun je bij verschillende aanbieders offertes opvragen voor om de prijzen van vloerisolatie te vergelijken.

Daarnaast kun je ook hier gebruik maken van subsidies, zoals de SEEH en ISDE. Ook kun je kijken naar de mogelijkheden om zelf de vloerisolatie aan te brengen. Dit kan voordeliger zijn dan het inhuren van een professional.

Conclusie

Tot slot is het belangrijk om te bedenken dat investeren in isolatie op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

Door minder te hoeven stoken, bespaar je op jouw energierekening.

Hierdoor verdien je de investering in isolatie op den duur terug. Daarnaast draag je bij aan een beter milieu door minder energie te verbruiken.

Share this post