Welke tuininrichting past bij jou?

Er zijn enorm veel stijlen waarin je je tuin kan inrichten. Als je dan de stijl hebt gekozen waarin jij je tuin wilt inrichten blijven er nog veel keuzes over die je moet maken. Zo moet je een keuze maken tussen een heg of een schutting en of je liever veel bloemen en planten hebt of dat je dat juist niet wilt. Ook kun je een terras maken of een overkapping. 

Bedenk waar je je tuin mee kunt afzetten

Als je graag wat privacy wilt creëren in je tuin is het verstandig om je tuin af te zetten. Dit zou kunnen met een heg of met een schutting. Als je kiest voor een heg wordt je tuin een stuk groener. Een schutting kan ook een fijne optie zijn. Bij een schutting heb je vaak een stuk minder last van onderhoud. 

Als je dit wilt gaan doen, blijven er nog veel verschillende soorten schuttingen over. Zo kun je gaan voor een hout beton schutting. Hierbij worden er houten panelen tussen een betonnen frame geplaatst. Doordat het hout niet in de grond staat zal het niet snel rotten en gaat de schutting waarschijnlijk langer mee.

Wil je planten en bloemen in je tuin

Als je houdt van groen in je tuin kun je planten en bloemen plaatsen. Dit kan in losse potten of in de grond. Ook zou je een border langs de schutting kunnen plaatsen. Bloemen zorgen voor wat kleur in de tuin wat mooi staat. Om de bloemen heen kun je dan siergras zetten voor opvulling van de potten. 

Wat voor terras wil je in je tuin

Vaak wil je ook iets van een zit in je tuin. Of een eettafel waar je aan kan zitten of een lekker loungebank waar je op kan liggen. Hier kun je dan heerlijk van genieten in een lekkere tuin. Ook zulk soort dingen zijn er in verschillende stijlen en maten.

Share this post